05/03/20241 Minutes

Spoor 5 is het nieuwste project van District 13. Spoor 5 is een pop-up wachtruimte, showroom, galerie en creative hub, midden in de stationshal van Almere Centraal. Kom langs terwijl je op je trein of bus wacht voor de nieuwste streetwear kledingcollecties uit Almere, kunst, workshops en creative taks.

Sinds kort kunnen reizigers op station Almere Centrum zich laten inspireren door verschillende subculturen en kunstvormen, zoals streetart of streetwear. Spoor 5 opende hier namelijk haar deuren, een nieuw maatschappelijk initiatief op dit station. Spoor 5 is een initiatief van District 13, een stichting die zich inzet voor jongvolwassenen uit de subculturen van Almere. Zij organiseren onder andere straatbasketbal-, streetart- en skateboardevenementen.

De komende drie maanden is Spoor 5 te vinden in de centrale hal van Almere Centrum in een ruimte die bestaat uit een wachtruimte voor reizigers, een showroom voor lokale (kleding)merken en een atelier waar elke maand een andere kunstenaar ‘artist in residence’ is. Verder worden presentaties, inspiratiesessies en workshops georganiseerd die reizigers en bezoekers gratis kunnen bijwonen.
In maart staat het thema ‘sneakers’ centraal. De Almeerse kunstenaar Manpxwerr is in maart ‘artist in residence’, en gaat werken aan een groot schilderij dat na zijn residentie ergens anders geëxposeerd wordt. Ook geeft hij een workshop waarbij je je eigen sneakers kan pimpen. Modemerk Patta houdt een presentatie en aan de muren hangt een sneakerexpositie die bestaat uit foto’s, exclusieve sneakers, maskers en schilderijen.

Meer informatie en updates over het project via District 13