Over Creative Café

Platform voor en door creatieven

Voor creatief professionals die behoefte hebben aan verbinding en inspiratie, is Creative Café een (online) platform dat creatieven zichtbaar maakt, interactie stimuleert en inspiratie deelt.
Dit doen we door het zichtbaar maken van de creatieven op/via het platform, het delen van inspirerende content, het organiseren van events waar creatieven kunnen komen luisteren naar creatieven of kunnen deelnemen.

 

Meebouwen aan het platform

Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een online en offline platform gericht op de creatieve industrie, om daarmee zelfstandig creatieven die zich willen ontwikkelen met het vinden van interactie en het uitbreiden van kennis te helpen.

Wil jij meebouwen aan dit platform? Stuur ons dan een bericht.

Meebouwen kan in de vorm van:

  • Columns: we zoeken professionals die kunnen vertellen/verbeelden in kennis en ervaringsverhalen.
    Hoe ga je om met dagelijkse onderdelen in de praktijk? Wat speelt er in het creatieve veld? Graag voegen we columns toe van creatieven die hun visie op het werkveld geven. Het mag mensen aan het denken zetten, discussies opwekken.
  • Cafés: opzetten van interdisciplinaire (werk)groepen in regio’s om creativiteit en overlappingen tussen werkvelden te stimuleren.
  • PodCast: ben jij graag te gast in onze PodCast? Wil je graag een onderwerp aandragen voor De PodCast?
    In De PodCast worden onderwerpen aangesneden die creatieven bezig houden, ontvangen we creatieve gasten en gaan we een luchtig gesprek aan met hier en daar een kritische noot, zoals je ook van een café mag verwachten.
  • Een interview met…: ben jij een creatief professional in de creatieve industrie en wil jij graag meedoen aan de schrijfinterviews? Je interview wordt gepubliceerd op dit platform en gedeeld op de socials. Je wordt daarmee in de spotlight gezet en vindbaar voor andere creatieven!
  • Heb jij een ander idee om bij te dragen aan het platform? Laat het ons ook weten!

 

BNO Creative Café

Creative Café werkt op de achtergrond al een tijdje samen met de BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse ontwerpers) aan events in regio Almere. Met de komst van een nieuwe locatie in Hilversum, wordt BNO Almere vanaf nu BNO Creative Café.
Op de BNO avonden komen de sprekers vertellen over ontwerpprojecten, actualiteiten en geven een kijkje in het ontwerpproces. Ontwerpers, creatieven en geïnteresseerden kunnen elkaar hier in informele sfeer ontmoeten.