Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium ‘Grafisch & Wetenschap’

1 februari 2018 – 09:45 - 17:30

€85

Wetenschappers verzamelen informatie om daarover te publiceren – voor collega’s of een geïnteresseerd publiek. Om deze ‘data’ inzichtelijk te maken, wordt de publicatie voorzien van illustraties, infographics en datavisualisatie. Ook wetenschapsjournalisten en wetenschapseducatoren maken gebruik van diverse media om hun informatie te verhelderen – digitaal en in print.

Tijdens het vijfde PRINT-symposium op 1 februari 2018 laten we je zien welke methoden gebruikt kunnen worden om wetenschappelijke informatie helder te communiceren. Tijdens ‘Grafisch & Wetenschap’ vertellen de 6 sprekers over infographics, datavisualisatie, het ontwerpen van proefschriften en wetenschappelijke illustraties. Ook de weergave van de maan op Sinterklaaspapier komt aan bod! Het symposium vindt plaats in De Ontwerpfabriek van Cibap, vakschool voor verbeelding in Zwolle.

De 6 sprekers zijn: Dirma Janse over het maken van wetenschappelijke infographics, Erik Crins van Mediviz over het maken van wetenschappelijke illustraties, Professor Peter Barthel over de weergave van de maan op Sinterklaaspapier, Frédérik Ruys van Vizualism over datavisualisatie voor televisie, Eliane Gerrits over wetenschappelijke illustraties voor kinderen en Ilse Schrauwers van IsOntwerp over het vormgeven van proefschriften.

 

Meer info >>

Gegevens

Datum:
1 februari 2018
Tijd:
09:45 - 17:30
Kosten:
€85
Evenement Categorie:
Site:
https://stichtingprint.nl/agenda/symposium-grafisch-wetenschap/

Organisator

Stichting Print
Site:
https://stichtingprint.nl/

Locatie

De Ontwerpfabriek van Cibap
Nijverheidstraat 11
Zwolle, Nederland
+ Google Maps