31/01/20224 Minutes

Onder het mom van ‘vertel me wat je eet en ik vertel je wie je bent’ beantwoorden creatieven enkele prangende vragen. – Vragen door Marianne Clason

Wat is de leukste fase van een creatief proces?
Dat moment wanneer alles samen komt en klopt. Soms is het puzzelen, maar als je dan eindelijk iets gaat vormgeven tot een tastbaar product en je klant is enthousiast geeft dat enorm veel voldoening.

Wie of wat heeft jou doen besluiten om dit vak te kiezen?
Altijd al een creatieve job willen beoefenen, maar na vele zijwegen wist ik vooral wat ik niet wilde. De tijd was precies daar. Ik kon vanuit een vorige werkgever werk oppakken en heb vanaf de start van Studio Isaacs eigenlijk een aantal (trouwe) klanten die mij een vliegende start hebben gegeven. Nu ondertussen al wat jaren verder, maar de variatie in werk die je als vormgever hebt is zó fijn.

Wat is schoonheid volgens jou?
Authenticiteit

Een creatief team bestaat voor mij uit…
Verschillende disciplines die elkaar aanvullen. Maar het moet vooral een beetje bruisen. Je komt samen tot de mooiste dingen als je met energie en enthousiasme kijkt hoe ver je kunt gaan.

In welke mindset moet je zijn om iets te kunnen creëren
Op een hele non-spirituele manier zou ik toch zeggen focus. Ik weet niet in hoeverre ik mijn mind echt kan ‘setten’. Soms lukt het ook gewoon even niet en dan laat ik het even liggen. Maar als de omstandigheden ideaal zijn, kantoor aan kant, of een fijne creatieve werkplek en goede muziek dan kom ik er meestal wel in.

Hoe zet je jezelf aan?
Goede playlist.

Online of offline?
Offline! Liefde voor papier. Mijn voorkeur ligt absoluut bij een tastbaar product.

Heb je creatieve voorbeelden, idolen?
Niet direct. Ik vind Wes Anderson films geweldig en ik ontwikkel een kleine fascinatie voor oude Sovjet of Chinese ruimtevaart posters.

Wat wilde je vroeger worden?
Juf, kunstenaar, bakfietsmoeder

Creatief zijn is voor jou……
Kansen zien, problemen oplossen, het vermogen om van niets iets te maken.

Wat vind je het minst leuk om te doen?
Social media en online marketing. LinkedIn past niet goed bij mij en bannersets opmaken laat ik liever ook over aan een ander.

Wat is het allerleukste om te doen?
Het allerleukste is toch als iemand mij vraagt om iets persoonlijks te ontwerpen. Zoals geboortekaartjes, een trouwkaart of een uitnodiging voor een feest. Ik heb een keer een hele weddingstationary mogen ontwerpen voor een bruiloft in Zuid-Afrika inclusief reisgids, tafelschikking en postzegels.

Ook events! Het inrichten van een ruimte, nadenken over communicatie op locatie zoals signing, borden en bestickering.

Wat zou je nog willen leren of kunnen?
Zeefdruk en risoprint. Ik zou graag vaker van achter mijn scherm vandaan komen.

Welk project staat op je bucketlist?
Een webshop/brand met stationary en kaarten. Het is een beetje een passion project dus er is nog geen finish in zicht, maar het gaat er komen.

En, een creative markt organiseren in Almere. Huisstijl heb ik al in gedachten en erg veel zin om duurzaamheid, vintage, design en Almeerse makers te zoeken die aansluiten bij dit concept. Denk: muziek, food en veel prikkabels en vlaggenlijnen! Waar kan ik pitchen?

Met wie in Almere zou je weleens willen praten over het vak?
Ik zou graag bijpraten met de vroegere CC collega’s. We hebben elkaar tijden niet gezien en na de lockdowns van afgelopen tijd is een beetje netwerken wel weer fijn.