31/10/20183 Minutes

BNO organiseert een aantal keer per jaar avonden voor en door ontwerpers in Almere en 't Gooi. Raak geïnspireerd door presentaties van gevestigde ontwerpbureau’s en nieuw talent en ontmoet je collega’s in een gezellige informele setting. De avonden zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwerp vak.

Woensdag 31 oktober organiseert BNO Creative Café een avond die in het teken staat van illustratie en animatie. We hebben hele bijzondere sprekers voor je weten te strikken: Gavin Lines en Robot Kittens.
De sprekers komen vertellen over ontwerpprojecten, actualiteiten en geven een kijkje in het ontwerpproces. Ontwerpers, creatieven en geïnteresseerden kunnen elkaar hier in informele sfeer ontmoeten. Vanaf 19.30u ben je van harte welkom bij De Vorstin in Hilversum.

 

De sprekers

Illustrator Gavin Lines, uit Bristol, heeft in zijn een brede en gevarieerde carrière, werk geproduceerd op vele gebieden, waaronder archeologie en het uitgeven van kinderboeken. Hij is gespecialiseerd in prop graphics voor de film- en televisie-industrie en maakte o.a. werk voor Wallace and Gromit. Momenteel werkt hij aan een nieuwe ‘Shaun the Sheep’-film met Aardman Animations en STUDIOCANAL. Tijdens zijn bezoek aan Nederland komt hij speciaal naar ons! (Presentatie in Engels)
gavinlines.com

Robot Kittens
Na zijn avonturen bij Lacomunidad, MTV Networks en Refunk en als oprichter van Superhero Cheesecake is Tijmen Mulder tegenwoordig één van de mede-eigenaren van Robot Kittens. Hij is daar ontwikkelaar, creatief en all-round bad-ass. De unieke combinatie van verschillende disciplines en technieken maken het werk van Robot Kittens van ongekend niveau. Verder is hij heel bescheiden. Zijn interesse ligt daar waar techniek, design, UX en video samenkomen. Met name apps, dynamische websites, virtual-en augmented reality. Hij acteert, schrijft en regisseert toneelstukken en financiert graag uitvindingen op Kickstarter. Daarnaast speelt hij graag op flipperkasten. Naast het in ontvangst nemen van diverse prijzen (o.a. Cannes Lions, Spin Awards en Webby’s) is hij samen met z’n vrouw (een gek katten-vrouwtje), dol op hete saus.
robotkittens.nl

 

Speak up!

Heb jij iets moois te vertellen over design, meld je dan nu aan voor ons nieuwe item: Speak up!

Ben je bijvoorbeeld net afgestudeerd, ben je bezig met een tof project en wil je jezelf even laten zien? Klim dan op ons podium tijdens de volgende BNO Creative Café avond in Hilversum.
Wij geven je de kans om jezelf op gebied van design/kunst te laten zien in een korte presentatie van 15 minuten.

Mail je idee naar creativecafe (at) bno.nl.