19/12/20184 Minutes

BNO organiseert een aantal keer per jaar avonden voor en door ontwerpers in Almere en 't Gooi. Raak geïnspireerd door presentaties van gevestigde ontwerpbureau’s en nieuw talent en ontmoet je collega’s in een gezellige informele setting. De avonden zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwerp vak.

Woensdag 31 oktober organiseert BNO Creative Café een avond die in het teken staat van illustratie en animatie. We hebben hele bijzondere sprekers voor je weten te strikken: Gavin Lines en Robot Kittens.
De sprekers komen vertellen over ontwerpprojecten, actualiteiten en geven een kijkje in het ontwerpproces. Ontwerpers, creatieven en geïnteresseerden kunnen elkaar hier in informele sfeer ontmoeten. Vanaf 19.30u ben je van harte welkom bij De Vorstin in Hilversum.

 

De sprekers

Studio Airport
Studio Airport uit Utrecht is opgericht door Maurits Wouters en Bram Broerse. Samen met een klein team van creatieven vormen zij een studio gespecialiseerd in grafisch ontwerp. De studio werkt aan online storytelling projecten, print publicaties en media campagnes. Bij ieder project is het uitgangspunt een visuele taal te vinden die ontstaat vanuit de inhoud en deze te vertalen naar verschillende uitingen. Ruimte voor experiment, spel en een artistieke lading staan centraal in het ontwerpproces van Studio Airport. De studio is bekroond met diverse internationale awards en werkt samen met opdrachtgevers zoals The Hart Island Project, Amsterdamse Kunstraad, Emergence Magazine en Greenpeace International.
www.studioairport.nl

 

Frank van Rooijen, Creative Director Europe, MediaMonks
Als Creative Director Europe streeft Frank naar de creatie van cultureel relevant werk. Met een combinatie van popcultuur, bedrijfsstrategie, technologie, data, media en innovatie creëert hij diensten, campagnes en producten die levens verrijken.

Frank vervulde eerder functies bij verschillende top reclamebureaus van Amsterdam tot Johannesburg — en met features van zijn werk op onder andere CNN, BBC, the Guardian, Fast Company en Huffington Post is Franks werk met recht net zo internationaal als hij. Naast zijn werk als Monk is Frank ook nog actief als DJ en producer, zo heeft hij zelfs een officiële remix voor Freddy Mercury mogen maken.

Met een team van 800 Monks verspreid over twaalf kantoren, maakt MediaMonks award-winning werk voor A-list brands en businesses. Geoefend in geïntegreerde productie van creatieve campagnes en content tot maatwerk websites en design, MediaMonks’ werk is bekroond met meer dan 200 FWAs en 128 Cannes Lions.
www.mediamonks.com

 

SPEAK UP! – Willemijn Morriën
Onze eerste deelnemer aan het onderdeel Speak up! is Willemijn Morriën. Dit jonge talent pakt kort het podium om haar werk te laten zien aan het publiek. Willemijn creëert ervaringen met behulp van motion graphics (gegenereerd met 3D software). Ze gebruikt digitale media op een vrije, expressieve manier en visualiseert verhalen die de grenzen van het (on)comfortabele opzoeken. Eerlijkheid en kwetsbaarheid zijn belangrijke elementen in haar werk.
www.wmorrien.com

 

Over Speak up!
Speak up! is ons nieuwe onderdeel in het programma waar (jonge)ontwerpers en nieuwe projecten 15 minuten het podium voor zich mogen nemen om aandacht te vragen voor hun werk of het toffe project dat ze gestart zijn. Een ideaal moment om feedback te ontvangen van je mede-vakgenoten!

Wil jij ook deelnemen aan Speak up! tijdens een van onze volgende edities?
Geef je dan op via creativecafe(at)bno.nl.