12/03/20202 Minutes

BNO organiseert een aantal keer per jaar avonden voor en door ontwerpers in Almere en 't Gooi. Raak geïnspireerd door presentaties van gevestigde ontwerpbureau’s en nieuw talent en ontmoet je collega’s in een gezellige informele setting. De avonden zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwerp vak.

Op 12 maart weer een nieuwe editie van BNO Creative Café. Dit keer met, letterlijk en figuurlijk, BREAKING NEWS! Op het podium NOS op3 en Mi-Lei Nieuwland die beiden breken met de traditionele wijze waarop het nieuws tot ons komt. Dit alles op een bij het thema passende nieuwe locatie: Switch mediapark.

 

De sprekers

NOS op3
NOS op3 geeft uitleg bij het nieuws voor een doelgroep tussen de 20 en 35 jaar. Door middel van explainers, interactieve verhalen en infographics bieden zij context bij onderwerpen die in de dagelijkse nieuwsfeed kort voorbij komen. Daarnaast proberen ze minder zichtbare problemen in de belevingswereld van twintigers aan te kaarten via onderzoeksverhalen. De focus ligt op Youtube en Instagram.
nos.nl/op3

 

Mei-Li Nieuwland
Nederlandse illustrator, stripjournalist, en cultureel antropoloog Mei-Li Nieuwland zet beeld in om lastige non-fictie onderwerpen (van wetenschappelijk onderzoek tot vluchtelingencrisis) uit te pluizen en behapbaar te maken voor een breder publiek. In de illustraties, infographics, en journalistieke strips die daaruit voortkomen nodigt ze de kijker uit om op een prettige en efficiënte manier iets nieuws (en hopelijk nuttigs) te leren. Eind 2019 startte ze Hong Kong: Illustrated, een stripjournalistieke serie met als doel de belangrijkste ontwikkelingen in de protesten in Hong Kong te visualiseren — ‘live’, terwijl het gaande was.
liea.nl

 

Speak up!
Speak up! is ons nieuwe onderdeel in het programma waar (jonge)ontwerpers en nieuwe projecten 15 minuten het podium voor zich mogen nemen om aandacht te vragen voor hun werk of het toffe project dat ze gestart zijn. Een ideaal moment om feedback te ontvangen van je mede-vakgenoten!

Wil jij ook deelnemen aan Speak up! tijdens een van onze volgende edities?
Geef je dan op via creativecafe(at)bno.nl.