05/04/20182 Minutes

BNO organiseert een aantal keer per jaar avonden voor en door ontwerpers in Almere en 't Gooi. Raak geïnspireerd door presentaties van gevestigde ontwerpbureau’s en nieuw talent en ontmoet je collega’s in een gezellige informele setting. De avonden zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwerp vak.

Op 5 april organiseren we weer een BNO Creatice Café avond in Almere. Dit keer met inspirerende lezingen van Studio Dumbar, Studio Mals en Wanda Entjes. De sprekers komen vertellen over ontwerpprojecten, actualiteiten en geven een kijkje in het ontwerpproces. Ontwerpers, creatieven en geïnteresseerden kunnen elkaar hier in informele sfeer ontmoeten. Vanaf 19.30u ben je van harte welkom bij Places to Work in Almere.

 

De sprekers

Studio Dumbar is een van de bekendste creatieve bureaus van Nederland. Het bureau werd in 1977 opgericht door Gert Dumbar die o.a. bekend werd door zijn toentertijd omstreden ontwerp voor de politie.
De studio heeft een sterke herkenbare stijl, waarmee ze vele awards wonnen. Ze werken o.a. voor Sinfonietta, Alzheimer Nederland, Mauritshuis, Transavia en maakten de veelbesproken Rijks huisstijl.
“We creëren betekenisvolle merken. Van strategie naar realiteit. We hebben een aangeboren drang om uitstekend werk te leveren. Zuiver. Eenvoudig. Krachtig.”
Tijdens de avond komen Liza Enebeis en Erik de Vlaam vertellen over de studio (presentatie in Engels).

Studio Dumbar

Studio Mals maakt kleurrijke en stilistische films en illustraties. Het werk is tastbaar – bij voorkeur handgemaakt – en heeft een conceptuele insteek. Dit in combinatie met een speelse houding resulteert in een heldere en herkenbare visuele stijl. Studio Mals werkt o.a. voor Tony’s Chocolonely, BNN, De Correspondent, Albelli en Lipton.
Mals komt, aan de hand van hun projecten, vertellen over hoe je het meeste plezier in je werk kunt hebben.

Studio Mals

Wanda Entjes van MALproduct is keramiek ontwerpster en maakte o.a. de Skyline Almere Schaal. Haar liefde voor keramiek, en dan met name porselein, combineert ze met een passie voor het maken van verrassend gebruiksgoed.
MALproduct