02/10/20192 Minutes

BNO organiseert een aantal keer per jaar avonden voor en door ontwerpers in Almere en 't Gooi. Raak geïnspireerd door presentaties van gevestigde ontwerpbureau’s en nieuw talent en ontmoet je collega’s in een gezellige informele setting. De avonden zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwerp vak.

Op woensdag 2 oktober organiseren we weer een BNO Creative Café avond in Hilversum. Dit keer met inspirerende lezingen van Hansje van Halem en Just van Rossum.

De sprekers komen vertellen over ontwerpprojecten, actualiteiten en geven een kijkje in het ontwerpproces. Ontwerpers, creatieven en geïnteresseerden kunnen elkaar hier in informele sfeer ontmoeten. Vanaf 19.30u ben je van harte welkom bij Podium de Vorstin in Hilversum.

 

De sprekers

Hansje van Halem

Grafisch ontwerper Hansje van Halem kreeg bekendheid door haar kenmerkende typografie en geometrische, bijna psychedelische illustraties gebouwd op complexe patronen.

Van Halem krabt, tekent of weeft haar brieven digitaal en ontwerpt stempels, posters en illustraties. Gefascineerd door het samenspel tussen patroon, textuur en typografie, heeft Hansje een ​​onderscheidende stijl ontwikkeld die de kloof tussen digitaal en druk overbrugt.

Sinds 2017 is Hansje hoofdontwerper van muziekfestival Lowlands.

Just van Rossum
Just van Rossum werkt op het gebied waar (typografisch) ontwerp en softwareontwikkeling samenkomen. Hij werkte samen met Erik van Blokland onder de naam LettError, onder andere aan “Beowolf”, een zichzelf veranderend lettertype.

Meer recentelijk legde Just zich toe op het maken van geprogrammeerde animatieloops, en werkte hij samen met Hansje van Halem voor de huisstijl van het Lowlands festival. Just geeft les op de KABK in Den Haag.

 

Speak up!

De Speak up! van deze avond is Grafisch Atelier Hilversum. Zij komen een kort praatje houden over de werkplaats.

Grafisch Ateier Hilversum
Grafisch Atelier Hilversum is één van de best en meest compleet uitgeruste grafische werkplaatsen van Nederland. Al ruim 50 jaar kun je er terecht voor vrijwel alle grafische technieken. GAH is eerst en vooral een kunstenaarswerkplaats waar zo’n 40 leden werken aan eigen projecten in zeefdruk, ets, litho, boekdruk, fotografie en combinaties daarvan.