27/09/20162 Minutes

BNO organiseert een aantal keer per jaar avonden voor en door ontwerpers in Almere en 't Gooi. Raak geïnspireerd door presentaties van gevestigde ontwerpbureau’s en nieuw talent en ontmoet je collega’s in een gezellige informele setting. De avonden zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwerp vak.

Op dinsdag 27 september 2016 organiseert BNO Almere haar eerste BNO avond met inspirerende lezingen. Deze avond staat in het thema “Vervaagde grenzen in design”. Ontwerpers worden niet meer alleen voor één specifiek specialisme gevraagd, maar worden uitgedaagd zich in te zetten voor brede en uitdagende projecten. Onze sprekers komen vertellen over ontwerp projecten en geven een kijkje in het ontwerpproces. Ontwerpers, creatieven en geïnteresseerden kunnen elkaar hier in informele sfeer ontmoeten.
Vanaf 19.30u ben je van harte welkom bij Places to work Almere!

 

De sprekers

Studio VollaersZwart werd in 1991 opgericht door Madje Vollaers en Pascal Zwart als designstudio voor interdisciplinair ontwerp en visuele communicatie. VollaersZwart onderzoekt de interactie tussen verschillende disciplines, zoals architectuur, sculptuur, mode, cultuur en communicatie. Op het snijvlak van deze disciplines ontstaat de ideale situatie om nieuwe visuele scenario’s te ontwikkelen. In de laatste 20 jaar heeft VollaersZwart zich ontwikkeld tot designers voor City Dressing (het ‘aankleden’ van steden), het vormgeven van tentoonstellingen, kunst in de openbare ruimte, communicatie op straat en in het landschap. Bekende City Dressing projecten waren het huwelijk van Willem Alexander en Máxima en de kroning van Willem Alexander, maar ook de Tunnel of Love, Tour de France, Holland Festival en North Sea Jazz.
Madje Vollaers vertelt deze avond over het recente project “Wish You Were Here” waar de iconische Erasmusbrug centraal staat.
VollaersZwart

Mister Adam (aka Adam Oostenbrink) is grafisch ontwerper, printmaker en design docent aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Hij gebruikt zowel digitale als analoge grafische technieken in zijn werk. Zijn typografische stijl is ongedwongen, kleurrijk, levendig en uitgesproken.
Mister Adam heeft gewerkt voor internationale merken als Nikon, TNT Worldwide en Adidas en initieert eigen projecten die draaien om plezier, onderzoek, experimenten en hoge kwaliteit handgemaakte limited editions.
Adam Oostenbrink vertelt deze avond over de brede scope in zijn werk en de vervaagde grenzen binnen ons ontwerpvak.
Mister Adam