11/04/20173 Minutes

BNO organiseert een aantal keer per jaar avonden voor en door ontwerpers in Almere en 't Gooi. Raak geïnspireerd door presentaties van gevestigde ontwerpbureau’s en nieuw talent en ontmoet je collega’s in een gezellige informele setting. De avonden zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwerp vak.

Op dinsdag 11 april 2017 organiseert BNO Almere weer een avond met inspirerende lezingen. Deze keer met Vincent Schuijt, Stefan Venbroek en Herman van Bostelen van The Daily Gorilla. Onze sprekers komen vertellen over ontwerpprojecten en geven een kijkje in het ontwerpproces. Ontwerpers, creatieven en geïnteresseerden kunnen elkaar hier in informele sfeer ontmoeten. Vanaf 19.30u ben je van harte welkom bij Places to Work!

De sprekers

Vincent Schuijt is Interaction & UX Designer en in 2016 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Met zijn afstudeerproject “Inventing new ways to view big data” kwam hij in beeld voor de Graduates special in Dude (Dutch Designers Magazine). Vincent onderzocht hoe je door middel van interactie meer inzicht kunt scheppen in almaar uitdijende datasets. Hij ontwierp en programmeerde twee datavisualisaties.
Vincent Schuijt komt deze avond meer vertellen over dit project, zijn eerste ervaringen met machine learning, de ontwikkelingen in zijn vakgebied en de kloof en transitie van studie naar full time werk.
Vincent Schuijt

Stefan Venbroek is illustrator, animator en kunstenaar. Zijn films zijn goed voor diverse nominaties en getoond op filmfestivals in o.a. Nederland, Frankrijk, Tsjechië en de Verenigde Staten.
Stefan werkt aan uiteenlopende projecten: van muurschilderingen tot animaties tot illustraties voor tijdschriften. De combinatie tussen traditionele technieken en hedendaagse technologie zorgt voor een gelaagde en moderne uitstraling van het werk.
Stefan komt vertellen over het creatieproces van de illustraties die hij vooral maakte voor plekken in de openbare ruimte en zal daarnaast ook zijn animaties aan bod laten komen.
Stefan Venbroek

The Daily Gorilla – Herman van Bostelen Ruim 10 jaar geleden begon het eerste succes van de visuele column The Daily Gorilla in De Volkskrant. Honderden illustraties, een boek, magazine publicaties en exposities later gaat het succes door in De Groene Amsterdammer. Gorilla is een gezamenlijk initiatief van De Designpolitie, Lesley Moore en Herman van Bostelen om door middel van woorden en beelden commentaar te geven op de actualiteit. “In onze hoedanigheid als designers, vinden we het belangrijk om betrokken te raken in het sociale debat.”
The Daily Gorilla